onsdag den 20. februar 2013

Grønland møder Japan

Så blev det tid til at dele Færdig Strik 2013 nr. 5 og 6 med jer.

To lækre moskusuldshuer. Den ene til mig selv og den anden til min veninde Annemarie.
Projektet startede fordi min kære mand, var kommet til at vaske min elskede hue i lammeuld, så den var nærmest ubrugelig. Dernæst blev det isnende koldt - og så måtte jeg jo ty til pindende ;) Og denne gang blev det i mit absolut YNDLINGSGARN, nemlig moskusuld. Lækkert, blødt, varmt men alt for dyrt.
Heldigvis har jeg moskusuld liggende, som er købt uden formål - men nu var der jo lige brug for det :)


Men nu er det sådan, at moskusuld ikke holder formen særlig godt, når man strikker huer af det. Så jeg tog en tur til Tante Grøn og gik på jagt efter noget jeg kunne blande i, uden at ødelægge moskusuldens lækre struktur.
Hurtigt faldt jeg over det japanske effektgarn ITO Tetsu, som passede helt perfekt. 
ITO Tetsu er japansk silke med en meget tynd tråd af rustfrit stål. Og jeg fandt en farve, som passede helt perfekt til moskusulden. (Jeg beklager at billedet blev lidt mørkt.

Jeg havde lidt startvanskeligheder med projektet, så der blev strikket, pillet op og strikket igen...
Men i gang kom jeg og kom der disse to huer ud af:


Annemarie. :) Det er i øvrigt en rævekvast der sidder på, købt hos Tante Grøn ;)

Og så mig selv. Klar til en tur ud i det kolde vejr...
Jeg er absolut tilfreds med resultatet.
Jeg har ikke helt styr på hvor meget garn jeg har brugt til begge huer. Men sådan ca. 75g moskus og 1,5 nøgle af ITO's effektgarn.

Pasformen holder desværre ikke heeeeeeelt som jeg vil have den til, dér hvor den skal stramme rundt om hovedet.. Så til næste vinter skal der lige noget tyndt og gennemsigtigt elastik gennem, så den sidder fast, dér hvor jeg vil ha' den til ;)

Jeg vil lige slå fast, at jeg IKKE tjener penge på at omtale og linke til Tante Grøn. Jeg gør det fordi jeg elsker den forretning. Både pga. deres dejligt store udvalg - men også pga. personalet som er SÅ serviceminded og altid klar med et frisk smil og gode råd. :)

Det var alt fra mig i dag.

Over and Out

Ivalusen

3 kommentarer:

 1. fed hue du har strikket til dig selv. Hvilken opskrift har du brugt

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Betina. Jeg er søreme også glad for den selv :)
   Jeg har faktisk ikke brugt nogen opskrift. Men jeg kan da fortælle dig, at hulmønsteret er noget jeg har fundet på Garnstudio - hvor jeg så bare har tilpasset det til maskeantal på min hue..
   Men jeg er sikker på, at du kan finde opskrifter på lignende huer derinde også. :)
   Håber du kan bruge det til noget ;)

   Slet
 2. Wauv skønne huer du har lavet. Jeg drømmer om Moskus uld (Måske får jeg det i gave engang). De er skønne på hver deres måde, synd at det gik lidt galt med pasformen.

  Jeg linker altså også til de garnpushere jeg er vild med og synes derfor også at det er ok du gør det. Der kunne jo også være en som gerne ville købe det samme japanske garn som du :D. Personligt vidste jeg kun at Itu garn kunne købes hos Tøndering strik i Aarhus.

  Ha' en dejlig fredag.

  Kh. Lis

  SvarSlet